dimarts, 8 d’octubre del 2013

tornem al riu!

Se us ha acudit mai aixecar les pedres del riu per buscar invertebrats?


  Doncs a mi tampoc, però ho vaig fer gràcies a la jornada de conscienciació mediambiental que va organitzar l'associació ADEFFA el passat dissabte 21 de setembre.

   Va ser una jornada molt completa i amb un èxit de participació excepcional, ja que fins i tot van haver de doblar els grups per poder participar en els tallers que havien organitzat.


   Com sempre, l'activitat es va coordinar des de la masia Camadoca, seu d'Adeffa, a Santa Maria de Merlès, Berguedà. En un entorn natural fantàstic! on van tenir el gran detall d'oferir un esmorzar a tots els participants per començar la jornada amb energia.

   Es van dur a terme diferents tallers per conscienciar a les famílies sobre la importància de conservar i protegir el medi ambient amb tots els seus éssers vius; i com l'impacte de l'home ha fet disminuir la qualitat i diversitat d'aquest medi. En concret els tallers van ser:
- taller de dibuix de natura
- taller de construcció de cases niu per ocells
- taller d'anellament d'ocells
- taller de macroinvertebrats de riu


     Nosaltres vam participar al taller de macroinvertebrats, així que ens vam desplaçar cap a un tram segur per poder rondar amb nens, de la riera de Merlès, i ens vam dedicar a buscar i recomptar insectes que viuen a sota les pedres que hi ha a la llera del riu. La quantitat i varietat d'aquests macroinvertebrats son un indicador de la bona qualitat de l'aigua.

   I per acabar el taller una sorpresa final: vam alliberar dues tortugues de riu autòctones que havien estat recuperades a Camadoca!
   Però no s'acaben aquí els alliberaments, un cop de tornada al centre d'operacions d'ADEFFA, van alliberar tres aus rapinyaires, entre elles l'aligot de la foto.
  Com sempre una jornada divertida i didàctica que vam completar amb un pícnic als voltants de la masia. I a més de franc, algú en pot demanar més?


    Des d'aqui, voldria fer una crida a la participació a la propera activitat que organitzaran, una neteja de l'entorn, que segur també us resultarà engrescadora i motivadora, el proper 19 d'octubre. Espero veure-us allà!
ah! i si voleu una mica més d'informació sobre les activitats que organitzen ADEFFA, podeu consultar l'entrada els crancs invasors




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada