dilluns, 28 d’octubre del 2013

Festa del Bolet

   Com estem a la tardor segur que coneixeu algún poble encantador que celebri una festa del bolet. Però sabíeu que també se n'organitza una a Barcelona?

 
    Doncs sí, el diumenge 27 d'octubre de 2013, el Jardí Botànic de Barcelona va celebrar la festa de tardor amb la Festa Del Bolet. I nosaltres no ens ho podíem perdre!



    Al llarg de tot el Jardí Botànic es van distribuir diferents activitats i tallers, dels quals m'agradaria destacar l'espai dels científics, on els nens podien aprendre una mica més sobre la morfologia dels bolets gràcies a les lupes binoculars instal·lades, preparar un fabulós alcohol de romaní per fer fregues o apendre a comptar l'edat dels arbres a través dels seus anells. Igual d'interessant la taula amb experiments d'aigua per ajudar a entendre la naturalesa d'aquest fluid i la seva importància als ecosistemes, a més de permetre fabricar una divertida regadora amb un globus i una canyeta. I el que em penso que és un clàssic, la gran explanada amb multitud de jocs tradicionals de fusta, alguns dels quals no els havia vist en ma vida! però molt divertits! com les gallines que mengen gra. 


     El servei de bar aquesta vegada estava millor organitzat, i per un mòdic preu es podien comprar entrepans freds, llestos per menjar mentre els nens juguen i s'ho passen be!

   Podríem pensar que durant la tardor no es interessant visitar un jardí botànic per què no hi hauran flors; en canvi, no només vam trobar flors (tot i que no tantes com a la primavera), sinó que a més va ser l'oportunitat de veure amb més claredat espècies que en una altra època de l'any ens haguessin passat per desapercebudes, com una mena d'esparreguera gegant de Canàries, asparagus plocamoides, que amb les seves branques caigudes i els seus fruitets sembla un desmai decorat pel Nadal. Com veieu és força interessant i está ple de vida esperant ser descoberta!


   Només he anomenat una petita part de les coses que es podien fer, però sincerament, penso que el millor es que us apropeu vosaltres mateixos i ho comproveu amb els vostres ulls, no només a la propera edició de la festa del Planta't als Botànics, sinó del Jardí Botànic en si. Al ser un espai viu va canviant durant l'any i segur que sempre en traieu partit.

   Si voleu més informació d'aquest espai, no deixeu de veure l'entrada Planta't als Botànics!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada