dimarts, 22 d’octubre del 2013

La masia de Can Coll

     Aquest cap de setmana hem fet un petit descobriment a la serra de Collserola. El voleu compartir amb nosaltres?


    Es tracta del Centre d'Educació Ambiental de Can Coll. Dins el terme municipal de Cerdanyola del Vallès. Situat en una antiga masia del segle XV, especialitzada en serveis educatius a escoles dels 3 als 16 anys, a través de les seves jornades i activitats pensades especifícament pels diferents grups d'edats.


       Però  nosaltres vam anar pel nostre compte, ja que els diumenges, les activitats i instal·lacions estan obertes al públic en general. Així vam poder gaudir d'una visita autoguiada per les diferents estances de la casa principal, on podem trobar espais tan curiosos com la càmara frigorífica o nevera, creada molt abans que existís l'electricitat o una alcova amb els vestits, el bany, i fins i tot el senyor de la casa!   

   I un cop finalitzada la visita cultural que et transporta a la vida de pagès als segles XVIII i XIX, podem fer un tomb lliure per la granja nova de Can Coll, on els nens podran veure i tocar diferents animals, com una somera (femella de l'ase), ovelles, diferents tipus de gallines i una truja (femella de porc). L'èxit està garantit!


     Fins aquí, tot es gratuït i ho podreu disfrutar qualsevol diumenge (excepte juliol, agost, de Nadal a Reis i Pasqua) de 10 a 15 h la visita a la Masia i els voltants, i de 13 a 13:30 la grangeta amb els animals.

     Ara bé, si us ve de gust fer una visita més exhaustiva de la granja amb alguna sorpresa per als nens, podeu triar entre qualsevol de les dues visites d'una hora de durada, a les 11:15 i a les 12:15. No es pot reservar, les places són limitades i es paga 1,75 € a partir dels 3 anys d'edat. Però tinc la impressió que paga la pena...

      Des de Can Coll també es dinamitzen altres activitats durant l'any, com la observació d'aus durant l'hivern, la festa de Viu el Parc! o el Dia dels Ocells.


        Nosaltres tot just ho acabem de descobrir, però estic convençuda que tenim molt per explorar encara, tant a la finca com als camps dels voltants. Ja us n'aniré parlant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada