dijous, 10 d’octubre del 2013

Fem de guerrers ibèrics

       Conèixer la història i entendre el passat ens ajuda a gestionar millor el present i encaminar el futur.

     Com cada primer cap de setmana d'octubre, els Poblats Ibèrics que configuren la Ruta dels Ibers us conviden a participar del seus respectius Cap de Setmana Ibèric. Nosaltres no hi podíem faltar i fidels al nostre poblat preferit, vam estar a Ca n'Oliver, Cerdanyola del Vallès.

    El Cap de Setmana Ibèric va tenir lloc el 5 i 6 d'octubre d'enguany, però nosaltres només hi vam participar a la matinal del diumenge. El lema de la trobada era Fem de Guerrers, i sota aquesta premissa vam poder gaudir d'una visita guiada i diferents tallers relacionats.


      Sens dubte els tallers més exitosos i participatius van ser la construcció d'un escut i la construcció d'un estendard, on cadascú va poder deixar fluir la imaginació i construir el seu propi equipament, seguint les indicacions dels voluntaris del museu. El taller de fer senyals amb miralls va ser sorprenent, gràcies a l'estoneta que el sol ens va il·luminar, ens vam comunicar amb miralls amb els poblats ibèrics de Santa Coloma i Montcada. Tot i que el més sorprenent per mi va ser escoltar que fa més de 2000 anys, per fer les senyals, en comptes d'un mirall feien servir un tros de bronze súper enllustrat!

      Pel que fa a la visita del museu, Ca n'Oliver esta constituit per tres espais visitables ben diferenciats, com són:
- l'excavació, on es fan campanyes cada estiu,
- l'exposició permanet, impresionant muntatge que ens explica la vida en aquella època
- l'exposició temporal, que en aquesta ocasió era sobre la Medicina al temps de l'Antiga Roma


     A banda d'aquests espais també hi han els magatzems, o les instal·lacions pròpies del museu on es guarda, per exemple el fons del Museu d'Història de Cerdanyola. Aquesta zona normalment es tancada al públic, però per ocasions especials com aquesta, es pot visitar amb una fantàstica guia.

       Sobre la representació pràctica de la guerra i les explicacions estratègiques us en parlaré en una altra entrada...

      Tot plegat, un matí molt intens, entretingut, i divertit per nens i no tant nens. Però el millor de tot, es que tot i el gran nombre de vegades que hem visitat el poblat, encara ens continuen sorprenent i ensenyant coses! i com sempre, gratis.


       Vull agraïr especialment l'atenció de l'Abigail, que ens ha cedit les fotos per poder fer aquesta entrada, doncs per problemes tècnics jo no vaig poder portar la meva.

   I per finalitzar, si entreu a l'enllaç del Cap de Setmana Ibèric 2013, us podreu descarregar un retallable.

2 comentaris:

  1. Gràcies a vosaltres, per la fidelitat i l'entusiasme.

    ResponElimina
  2. Per nosaltres és sempre un plaer!!

    ResponElimina