dimecres, 18 de setembre del 2013

Vestigis de sorra

Us agradaria assistir a un taller d'arqueologia pràctica?

    Dons això és el que ens proposen des de Ca'n Oliver, el poblat Ibèric de Cerdanyola del Vallès; que continuant amb la seva programació de tallers dels diumenges, ens van oferir l'oportunitat de conèixer com era la ceràmica que feien servir els ibers.


      El taller comença amb una mica d'explicació teòrica sobre quines tècniques feien servir, quins materials, i quins objectes es podien obtenir. I per estrany que us sembli no es gaire diferent del que avui en dia es pot aprendre amb un mestre terrisser.

     A continuació ve la part que més agrada als infants: la pràctica! Si, es poden construir peces de fang ja sigui manualment o emprant un torn. Per a l'activitat disposen d'un torn manual, o millor dit de peu. Però també compten amb la col·laboració d'una artesana ceramista que ajuda als nens a fabricar el seu propi gerro amb un torn elèctric. Tot una experiència sensorial!


    Un cop enllestida la decoració amb els estris propis de l'època, com petxines o escuradents, es podia visitar l'exposició temporal del museu, Medecina en temps dels romans, on els nens podien fer una activitat relacionada amb la ceràmica.

    Així que ja veieu quina forma tan lúdica d'aprendre una mica sobre els nostres orígens i conèixer millor un tros de la nostra història que, a vegades queda perdut als llibres de text. Ja us podeu imaginar com de contents marxen els nens i nenes amb les peces realitzades cap a casa, on les poden deixar assecar i decorar al seu gust.

   I si voleu aprofitar el dia, podeu fer alguna sortida per la serra de Collserola, o com nosaltres anar a passejar tranquil·lament pel Parc de la Riera de Sant Cugat, on també es poden trobar àrees de joc pels nens.


    Aquesta activitat és gratuïta, no cal reservar, i es pot realitzar malgrat plogui, ja que es fa a l'exterior, però sota un cobert ben acondicionat al mateix museu. I si no us veu assabentar amb temps, no patiu per què la tornaran a repetir segur!

    Si voleu saber una mica més sobre el Poblat Ibèric de Ca'n Oliver podeu visitar l'entrada I aquest cap de setmana... Una mica d'història!!a fer maons de tovot!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada