dimecres, 4 de setembre del 2013

la millor festa major!!

   Qui no ha sentit explicar als seus pares o avis que bé s'ho passaven anant de festa major en festa major? Doncs això no és història, és una realitat ben present que es pot fer sense sortir de Barcelona.

     I passa, gràcies a que la Barcelona actual està constituïda per barris (o districtes) que fa no massa temps eren pobles independents, però amb el creixement demogràfic es van acabar ajuntant per integrar-se sota el nom de la ciutat comtal.
     Només faré una lleu recull de les tres més conegudes, que empalmen una amb l'altra perfectament.
     El toc de sortida són les Festes de Gràcia, cap a mitjans d'agost. La seva fama les ha fet traspassar fronteres, i fàcilment trobareu turistes de tot el Món passejant pels seus carrers guarnits. Són tan populars, que fins i tot el cos de policia dona consells als veïns i organitzadors per fer-les menys massificades i segures. Es increïble la quantitat de gent que pot passar per un d'aquests carrers estrets de la vil·la de Gràcia en pocs minuts!!!! però s'ha de reconèixer que els veïns i veïnes fan una feina de guarniment fantàstica i paga la pena fer un tomb, o dos, o tres...


    Un cop posats en marxa, quan Gràcia finalitza, s'inicia la Festa Major de Sants per ajudar a tancar l'agost a bon ritme. També trobareu carrers engalanats i decorats, alguns no tenen res a envejar als de Gràcia. Nomes cal passejar tranquil·lament per anar descobrint tots els recons màgics que ens ofereixen aquestes festes.
   I per acabar, no es pot fer de cap altra manera que amb la Festa Major del Poblenou! tot i que la inauguració oficial es aquest cap de setmana (dijous 5 de setembre i divendres 6) alguns carrers porten decorats tota la setmana, i la Colla del Drac ja fa dies que ha fet una crida via Facebook per convidar a participar a les diferents activitats que proposen, com la milla nocturna de foc.


   Des de la pàgina web oficial de les Festes del Poblenou podeu consultar el programa. Necessitareu una estoneta, perquè hi ha diferents comissions de festes, totes molt actives i amb ganes de fer passar una bona estona a grans i petits. Anomenar tot el que podeu fer durant aquests dies seria interminable, així que només us recomanaré tres coses:

-  visitar el  carrer Passatget: la decoració és fantàstica!! i sobre tot la gaudiran els fidels seguidors de Bola de Drac.
- participar a qualsevol de les activitats que s'organitzaran als diferents tallers d'artesans que organitzaran portes obertes amb motiu de la festa major. Es una ocasió única per conèixer de primera mà alguns dels espais privats més emblemàtics i plens de simbolisme del Poblenou. I que només passa un cop a l'any. És una revolució tant important, que fins i tot han creat el seu propi cartell i programa de festa per els propers 14/15 de setembre, sota el nom Tallers Oberts Poble_Nou.
- Observar els focs artificials des de la platja, com a llaç final d'un estiu ple de festes i activitats!!


   I ja no vull donar més pistes, perquè la Festa Major no és per explicar-la, és per viure-la! Te la deixaràs perdre?

2 comentaris: