dimecres, 21 d’agost del 2013

txu txuuuuuu!

    Què tenen en comú un parc, un tren i una oreneta?



    Doncs Barcelona, no podia ser res més. A la falda de la Serra del Collserola, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, es troba el Parc del Castell de l'Oreneta, que rep el seu nom del castell que la família Tous (propietaris de la Maquinista Terrestre y Marítima) va fer construir durant la dècada del 1880, i que es va mantenir d'en peus fins a la Guerra Civil. Us recomano aprofundir una mica més a la història d'aquest castell, on a més trobareu una fantàstica foto, a través d'aquest enllaç.


    Però com us deia, actualment estem parlant d'un parc, el qual esdevé un bosc urbà, que nodreix d'oxigen la ciutat de Barcelona, i a més presenta com a atractiu un sistema ferroviari molt interessant! Es tracta d'un dels millors ferrocarrils reduïts a escala i tripulats d'Europa. Amb la seva estació, ponts, túnels, diferents màquines i fins i tot una campana per que els més petits puguin sentir-se com a autèntics maquinistes per un dia. Trobareu el tren en funcionament tots el diumenges al matí, i un cop a l'any durant 24 hores seguides, ja que al parc s'hi celebren les 24 Hores de Vapor.


   Realment paga la pena passar un dia en aquest parc-bosc, on a més trobareu àrea de pícnic, diversos parcs infantils força interessants pels nens, una minihípica amb ponis, fonts, taules de ping-pong, lavabos i fins i tot un servei de bar en forma de quiosc.

    L'accés al parc es gratuït, i el pàrquing també (tot i que tenint en compte les dimensions del parc es queda una mica curt i a vegades costa aparcar a prop), només haureu de pagar si voleu pujar al tren o als ponis, i per descomptat les consumicions del bar.

    Espero veure-us un diumenge per l'Oreneta!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada