dimarts, 26 de març del 2013

Descobrint Castelldefels

     A vegades les coses no surten com volem, i per això cal estar preparats per la incertesa. L'adaptació al canvi és una virtut que seria interessant tenir, especialment en els temps que corren. Perquè d'aquesta manera, quan ens assalten els imprevistos, els poden absorbir i obtenir un resultat igual o fins i tot millor del que teníem plantejat.


    I això és el que ens va passar dissabte. 
Planning inicial:
jo sortia del curs a les tres, em passaven a recollir en cotxe i ens anàvem xino-xano a disfrutar d'una divertida tarda de platja a Castelldefels, com a preludi a una divertida sessió d'astronomia al Parc del Castell.

Inconvenients:
- havia de passar per L'Illa després de classe a fer un encàrrec.
- la petites es van quedar dormides al cotxe al arribar a Castelldefels.
- es va ennuvolar, així que no es podia veure res al cel.

Com veieu, tot un repte per a la imaginació i la planificació. El resultat final va ser:

    Al arribar a la botiga on havia d'anar a comprar, vaig descobrir que aquí l'article que jo volia costava 10 eur menys que on jo el volia comprar inicialment, juntament amb el descompte, que estava a punt de caducar, em vaig estalviar 20 eur sobre 50! Per tant l'esforç de caminar durant mitja hora (la combianció de transport públic era molt dolenta i es trigava el mateix o més ) i el fet de retardar la planificació familiar va pagar la pena!

    Un cop a Castelldefels i amb les meves filles dormint, vem aprofitar per llegir i relaxar-nos també nosaltres. I al despertar, una estoneta a un parc molt divertit i un berenar improvisat a una magdeleneria. Si ho heu llegit bé, és una cafeteria on fan magdalenes de tots tipus, seguint la tradicional recepta de Castellfollit de la Roca i amb farcits com crema de xocolata amb melmelada de maduixes o de taronja, poma, torró o nous amb crema. Realment delicioses!!

    Finalment vam anar a fer la visita al Parc del Castell, i donat que estava una mica núvol, ens vam entretenir més visitant el Castell per dins. A la capella podeu trobar restes de totes les èpoques, des de vestigis ibèrics a pintades que els brigadistes empresonats durant la Guerra Civil van fer a les parets. Realment excepcionals!! I també vam passejar per les estances senyorials del castell,  no es que en tingui gaires però podeu gaudir d'una magnífica sala del banquet restaurada mantenint l'estil marcat per la familía Girona (potser us sona els carrers Jordi Girona o Manel Girona), o una exposició de vestits d'época que fan les delícies dels més petits (especialment si són nenes ja que veuen com vestien les autèntiques princeses).

   I com la visita al castell es va allargar una mica, finalment va fer-se una mini clariana al cel, just per poder observar la Lluna al telescopi!

   Aquesta activitat estava englobada dins el programa que presenta el Museu de Ciències Naturals o Nat. I al igual que les altres propostes de l'agenda, és gratuïta.

Però si només voleu veure el Castell de Castelldefels, podreu accedir a través de les visites guiades que s'organitzen el segon diumenge de cada mes de forma gratuïta.

1 comentari: