dimecres, 26 de juny del 2013

viatge a la Prehistoria!!

    Us imagineu per un moment retrocedir en al temps fins a l'època on l'home vivia en coves i tot just havia descobert el foc?

    Doncs potser no cal que t'ho imaginis, perquè un cop a l'any La Roca del Vallés viu la seva pròpia recreació durant un matí molt entretingut!


     El diumenge 16 de juny es va portar a terme la V edició de la Festa de La Roca viatge a la Prehistòria. L'associació Tanit va ser l'encarregada de fer la recreació història, amb la qual ens vam poder submergir en el mon neolític tal i com era a les nostres contrades. Per tal que la difusió del coneixement arribi a tothom no només s'organitzen tallers, sino que també es fan representacions i tallers demostracions diversos.
    Va ser molt interessant la representació del procés d'enterrament d'un difunt. Per a l'ocasió van construir un autèntic dolmen, i he de dir que em vaig quedar impressionada, perquè jo sempre els he vist com un conjunt de pedres organitzades, però en realitat es una construcció en forma de muntanyeta de sorra que em va recordar més a les piràmides o les navetes de Menorca.


     Com sempre, els tallers súper interessants, atreuen l'atenció dels més petits, ja que podien pintar sobre pedres o pell amb tints naturals, fer cremes amb herbes remeieres com un autèntic xaman o construir un ganivet amb una corda, una branqueta i una pedra especial. Hi havia més d'una desena de tallers tots ells interessants. Per poder participar als tallers calia comprar un abonament de 5 eur, però al final de la jornada, si feies tots els tallers podies canviar l'abonament per una samarreta commemorativa.
    Un altre punt fort de la Festa és la visita guiada que es podia fer al Parc de La Roca Prehistòrica, amb visita als diferents monuments megalítics del municipi, com el dolmen de Can Gol, les pintures rupestres de La Roca de les Orenetes (patrimoni de la Humanitat) o la Pedra Foradada (una cova artificial).


    I per arrodonir el dia, els nois i noies de la Colla de diables de La Roca, oferien una barbacoa allà mateix per un mòdic preu.
    Dons ja ho sabeu, la propera vegada que penseu en La Roca, que no sigui únicament per el peatge o el megastore.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada