dimarts, 4 de juny del 2013

Ibers a Santa Coloma

    Potser ja sabeu que a Santa Coloma de Gramanet hi ha un poblat iber, el de Puig Castellar, dalt un turó, el que potser no sabeu es que un cop a l'any el poblat baixa fins a la vora del riu i torna a néixer!

     Doncs sí, aquest cap de setmana gràcies a l'Associació Socio-Cultural els Ibers de Santa Coloma de Gramanet van reconstruir un poblat iber al Parc de Can Zam (a tocar del metro). Va ser increïble, ja que la recreació era tant autèntica que realment tenies la sensació d'haver viatjat en el temps més de 2000 anys!!



    Hi havia una casa recreada per dins, amb els estris i la decoració que haguéssim pogut trobar en aquella època. I la resta del poblat estava format per diferents tallers que mitjançant els artesans corresponents ajudaven a petits i grans a desenvolupar les diferents activitats, com fer una flor de vímet, decorar un got de ceràmica, fer una làmpada d'oli o un cendrer de fang, fer collarets, assistir a una fundició, escriure amb l'alfabet iber...


   Però el que a mi mes em va sorprendre va ser el taladro, amb l'ajuda d'un autèntic enginy de tracció humana vaig poder fer un forat perfecte a una pedra per fer-me un collaret. Res a envejar a la black&decker!!!

   Jo ho vaig disfrutar molt, després de visitar tants poblats ibers per fi vaig veure'n un en plena ebullició; però els que més disfrutaven, sens dubte, eren els nens anant d'un taller a l'altre, muntant a poni,... I per increïble que sembli, tot gratuït!!!!


   La festa va durar dos dies, dissabte tarda-vespre i diumenge al mati. El dissabte a més va tenir un toc especial, per que en fer-se fosc, al mateix llac del parc es va produir un espectacle pirotècnic molt recomanable.

   La Festa Ibera està plenament arrelada a l'agenda de Santa Coloma i la seva gent, doncs es porta celebrant des del 2001. Així doncs, segur que l'any vinent a principis de juny podrem gaudir d'una nova edició. M'ho apunto a l'agenda!


2 comentaris:

  1. bona nit el proximo fin de semana 31 de mayo y 1 de junio volvemos a estar en can zam

    os esperamos a tod@s

    ResponElimina
  2. Hola, encara que amb un any de retard volem agrair-te el teu comentari sobre la Festa Ibera de santa Coloma, aquests detalls són els que ens fan seguir en aquests temps tan difícils amb el nostre projecte.

    Moltes Gràcies

    ResponElimina