dimarts, 30 d’abril del 2013

Magna Celebratio

      Suposo que no us aporto res de nou si us dic que els dies de pluja son una gran ocasió per anar a visitar museus, però que us semblaria poder aprofitar el dia per endinsar-se en l'època de l'Antiga Roma?

     Tot i que la nostra intenció era poder participar del Magna Celebratio, la festa romana que des de fa 8 edicions organitza el Museu de Badalona l'últim cap de setmana d'abril i on a més de poder assistir a visites teatralitzades al subsòl del museu i a la casa dels Dofins, també s'organitzen diferents tallers, especialment divertits pels nens (i els no tan nens) on es recreen diferents aspectes de la vida quotidiana d'ara fa aproximadament 2000 anys.


   I aquest era el nostre principal objectiu, els tallers, que normalment es fan als espais adjacents al museu, a l'exterior. Però donat el mal temps es van traslladar a l'interior de les instal·lacions. De manera que vam poder gaudir de les interessants restes romanes!! i de forma gratuïta.
   Per fer les activitats el primer que cal és integrar-se al sistema monetari romà, és a dir, es canvien euros per monedes romanes, i amb aquestes monedes paguem els diferents tallers. Us recomano agafar-ne unes quantes, sobre tot si aneu amb més d'una criatura, per que us estalviareu viatges a la taula de canvi... I si us en sobren, no patiu, en acabar les podeu tornar a canviar per euros.



    Els tallers proposats eren molt variats, n'hi havien de més professionals on un autèntic artesà romà desenvolupava l'activitat i nosaltres podíem contemplar-ho, com el taller de fer monedes. Però nosaltres ens vam decantar per als tallers participatius, una mica més cars (2 o 3 monedes) però molt més divertits i didàctics pels nens. I així vam fer un collaret amb autèntica llana d'ovella (encara feia olor a l'animal!), una polsera de pedreria (joies a l'abast de les classes altes a l'antiga Roma), decoració amb fang, cremes naturals o un mosaic amb les seves tessel·les de marbre.
   Altres anys, suposo que si el temps acompanya, també hi havia la possibilitat de pujar a una quadriga amb cavalls. Nosaltres ho tornarem a provar l'any vinent, que segur que farà millor temps!

    I si després de tanta activitat us ha vingut la gana, res millor que fer una immersió gastronòmica al Món Romà, gràcies a que alguns restaurants de la ciutat elaboren menús especials de l'època, capaços de satisfer els paladars més exquisits!!
    I amb aquest bon gust de boca, us deixo. Com veieu (sobre tot si consulteu el programa) el Magna Celebratio és molt més que uns tallers i unes visites guiades, us convido a descobrir-ho i espero que ens podem trobar a la propera edició del Magna Celebratio!!
Ave!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada