dimarts, 9 d’abril del 2013

El ferro de Piera

     Aquest diumenge 7 d'abril es va celebrar la 5ª Festa de la Forja a Piera. Així que sense dubtar-ho, ens vam deixar caure! El reclam era molt atractiu, forja de ferro artesanal en directe, malabars i massatges amb pedres naturals...


     I realment va pagar la pena!! no només vam aprendre una mica sobre com es treballa el ferro roent, sinó que a més hi vam participar picant el ferro temprat! una experiència única.


     Aquesta festa la organitzen els veïns i veïnes del Barri dels Gats a Piera, no és una festa multitudiàaria, més aviat una trobada entre amics que queden un cop a l'any amb l'excusa de la forja per passar-ho bé alhora que contribueixen a millorar el barri, en un ambient participatiu i molt natural. Cada any durant la festa es forgen els diferents motius que configuren l'ornamentació del barri. Aquest any era el torn de les lletres que sobre l'arcada de pedra indicaran a tothom que es troben al "Barri dels Gats".

     Va ser un dia festiu on els nens i els adults vam poder practicar amb els malabars, vam ballar al ritme de la música tradicional catalana d'ara i de sempre, vaig rebre un massatge relaxant amb pedres calentes i vam serrar un tronc a la manera tradicional! Tot completament de franc!


     A més ens vam trobar molt a gust entre aquest grup de pierencs, que ens van acollir com una família més del barri, explicant-nos els seus secrets i tradicions.
 
    Per dinar hi havia la opció de prendre una escudella, amb carn d'olla i postres de músic per només 6 eur, súper casolana, feta allà mateix davant els nostres propis ulls seguint la recepta de l'àvia. Feia una olor deliciosa!! No obstant, nosaltres vam optar per entaular-nos, i el primer lloc q vam trobar va ser el cafè restaurant El Nou Foment. Relació qualitat-preu excel·lent, un lloc molt tranquil, amb un bon servei, que a més disposa de sofàs i tauletes, ideals per que els nens s'entretinguin amb els jocs i els contes del cafè mentre els pares dinen més tranquil·lament. 100 % recomanable. Això si, es un restaurant de carta i no tenen menús, però la ració de braves és tan generosa, que amb un parell de tapes més i uns postres ja fas, si tens un pressupost ajustat. A més després ens vam assabentar que és el teatre de Piera.


    I potser us pregunteu, i ara per què ens explica tot això si ja ha passat? doncs molt senzill, primer per si ho voleu tenir present de cara a l'any vinent, i segon, perquè ens van comentar que just el cap de setmana de Sant Jordi fan una altra trobada i forjaran roses de ferro, així que si us interessa, potser només haureu d'esperar un parell de setmanes.

   També ens van dir que al juny celebren la Festa dels Músics; el barri queda totalment a les fosques i s'il·lumina només amb espelmes. I a cada portal es pot disfrutar d'una actuació diferent. Ja ho veieu, un barri molt social, ben avingut i amb ganes de gaudir i fer gaudir als altres.

2 comentaris:

  1. Poder forjar ha de ser molt interessant!

    ResponElimina
  2. Doncs si Zentiram, té alguna cosa màgica. Jo crec que està relacionat amb el tema del foc...

    ResponElimina